Sunday, January 3, 2016

Hemliga länkar

Efter gått igenom 20 mail med demos kom det äntligen en hemlig länk. När saker är utgivet är det utgivet. Det är så dags då att be om hjälp. Okey jag kan få en bild om hur artisten låter. Men det där de skickar går oftast inte gör mycket åt. Det krävs rätt mycket att göra innan ett släpp som de flesta inte ens fattar. ska man då börja med att ta ned allt och försöka anpassa det hela till vårt nätverk är lite för mycket jobb.

Samtidigt är det utgivet är det så lätt att kolla siffrorna och bedöma mottagandet. Har det vart ute i ett halvår och fått under 1000 lyssningar berättar det lätt att den här artisten lägger inte ned någon tid på PR. En artist som vart på Facebook och gett ut saker och funnits där i fyra år men har 350 likes jobbar inte hårt. Artister med 10000 likes men lägger ut ett inlägg varannan månad är helt enkelt inte intressanta. Du förlorar 50% av intresset när det redan är utgivet.

Därför är hemliga länkar till osläppt musik att föredra. Idag är det också lätt att följa om de har lyssnat och se annat statistik.No comments:

Post a Comment