Tuesday, January 26, 2016

Idol juryn

Det verkar vara en trend att faktiskt sätta in riktigt folk från branschen i Idol juryn. Förr var det människor ingen jävel i branschen kände till. Eller folk som har totalt misslyckats och på något sätt (sängvägen?) tagit sig dit.

Den nya juryn är lite intressantare, de tillhör branschen. Okey Fredrik Kempe tillhör B-teamet, det är en sån där snäll kille som ingen tar på allvar. Nikki Amini är dock väldigt vass. Hon har väl inte vart på A&R sidan men hon kan marknadsföring. Quincy Jones III har funnit i branschen men är inte så framträdande. Men klart bättre än Baggarna.

Fast det är kul hur media presenterar saker för att det ska bli känt. Både Quincy och Nikki får saker påklistrade Tex Quincy har jobbat med  Lionel Richie och Tupac. Stämmer nog frågan är vad han gjorde? Inte tog han fram Lionel Richie knappast Tupac heller. Knappst att han ens var en viktig kugge. Nikki samma sak Justin Bieber, Talyor Swift, Avicci, Rihanna. Knappast att hon har haft någon större effekt i dessa karriärer heller. Det är klart jobbar man på Universal och Warner har de dessa artister. Fast du är bara en kugge. Bara för att man har jobbat åt en artist behövs det inte betyda ett skit, du solar dig glansen.

För om det är så, ja då har jag jobbat med Metallica, Kiss, Dolly Parton, Danzig, Misfits, Ramones, Markoolio, Millencollin, REM, Tina Turner, AC/DC, Sven-Ingvars, ZZ-top, Jerry Willams, Rammstein, Iron Maiden, Rush, Beyonce, Lady Gaga, Bad Religon, Pet Shop Boys, Eminem, Madonna listan kan göras hur lång som helst. Frågan är vad gjorde jag?


No comments:

Post a Comment