Saturday, January 9, 2016

Ge inte upp!

Träffar en hel del artister som efter att skickat in något och inte får ett svar tror att loppet är kört. Nej det kanske är kört för just den demon du skickade just då. Historien är full med historier om just att det är ihärdigheten som ofta sätter spår.

Jag själv har signerat ett par band efter flera år av konversation. Ett av de senaste Neweva är ett sådant.

Vi fick in deras band Random Sound och tyckte de var bra. Vi hade dock inte plats för dem just då. De släppte saker själva och kom in lite då och då med nya saker. Vi höll koll på dem och följde deras framgångar och hårda arbete. Efter nästan två år kom chansen och vi hade en plats över där de skulle kunna platsa in. Vi tog kontakt och när det skedde så skedde det som ofta händer. En i bandet fick kalla fötter och hoppade av.

Det är faktiskt det vi upplever mest att när vi plockar in en ny artist att då blir det mer verklighet och någon får kalla fötter och hoppar av. Inget ovanligt att vi börjar det hela med att byta ut någon i bandet.

Så Random Sound blev en trio och bytte namn till Neweva. Något som var både bra och dåligt. De var tvungna att få med sin fanbase. Det som var bra var att vi kunde sätta upp allt som vi ville igen.

Trots allt, du kanske skickade in just när bolaget signerade ett projekt som lät ganska lika, eller bolaget är på väg åt något helt annat håll. Allt hänger ihop med tajming, händelser och viss slump. Nästan varje signering har sin egen historia och den har också väldigt många olika sidor och historier.

Därför se inte ett svar som ett nej. Dock skicka inte in samma saker hela tiden. Uppdatera med relevanta saker om din karriär. Vi följer dina krokvägar och vi tipsar av andra ibland.

No comments:

Post a Comment