Sunday, January 31, 2016

Ännu mer flosker

Vi är ett band som har tillkommit under lite mer än ett års tid. Vi sticker ut på den svenska musikscenen, dels med vårt sound, våra låtar men framförallt genom vårt förhållningssätt till musik. 
Vi spelar tillsammans och vill någon spela med så blir vi bara glada. Vi spelar in live, även leadsång, och på vår senaste ep så spelade vi in allt direkt på band, med få redigerings möjligheter. Vi vill sprida glädje med vår musik och vi vill också sprida den mänskliga faktorn vilket saknas inom dagens populärmusik.

Jaha ja. ska vi dissekera dessa floskler. Ett band som funnits i ett år är ovanligt att de slår igenom. Det tar ganska många år för att få ringarna att spridas. Okey Rage Against The Machine slog igenom på ett år men då hade de tur att ha med sin låt med i Matrix. Så ett år är kort, såvida inte bandmedlemmarna har spelat i flera band tidigare och vet exakt vart de ska.

Det här är vad som står i alla mail. Vi sticker ut, vi är så jäkla unika. Sen när man hör det hela så är det precis som allt annat, ofta precis som allt annat fast hundra gånger sämre.

Förhållningssättet till musiken? Här är det att de tycker live är bättre. Hatar artister som tror de är mer än någon annan artist. Jazz och Blues töntarna brukar vara så. De tror de är finare än de andra artisterna. Sanningen är att ingen jävel vill lyssna på deras gitarrunk eller totalt omotiverade skit låtar. Visar du inte upp siffror så är det nog för att du är skit inget annat. Det har inget med förhållningssätt så vida det är en slags Dogma regler. Att spela in direkt på band för att inte redigera. Oj oj vad unikt. Idag kan man redigera mycket lättare, ja. Att inte utnyttja det faktumet är bara förkastligt. Ni får inte bättre produkter för det. Repar man så kan man spela in snabbare, repar man inte får man redigera mera. Frågan om det blir bättre eller sämre? Teddybears STHLM blev klart bättre när de gjorde allt i studion vilket Rock'n roll highschool är. Skulle Beatles blivit bättre om de kunnat redigera mer? Svårt att säga. Det man vet är att Beatles skulle inte har förkastat det utan utnyttjat faktumet med nya möjligheter.

Att det skulle saknas mänsklig faktor i populärmusiken idag är rent strunt. Visst sitter man och lyssnar på melodifestivalen saknas allt, takt ton och kunskap. Men det är ett TV format och har ingen verklighet. skulle Robyn inte ha mänsklig faktor för att hon jobbar med robotar och syntar. I det här fallet har hon mer mänsklig faktor än det här bandet.

Så hur var det då när vi lyssnade. Jo det lät som allt annat. Såg precis ut som du tror skäggiga hipster typer som skulle vara så jäkla indie. Inte var låtarna bättre heller. Det roliga är att det unika bandet som går sin egen väg sen väljer det mest kommersiella fällan av alla.


No comments:

Post a Comment