Saturday, February 20, 2016

Tidal betalar bara sina ägare

Just nu är Tidal etta på app-store efter att Kanye West släppt sin platta exklusivt på Tidal. Samtidigt ser vi att flera aggregatorer har plockat bort Tidal från sina tjänster på grund av uteblivna royalty utbetalningar. Precis, Tidal betalar inte andra artister utan låtar alla sin pengar går till sina ägare!

Det här med exklusivitet på en tjänst är inte bra. En hel del artister tror att det är smart, men kommer snarare skada musikindustrin i det stora. Vi kommer snart vara tillbaka till det rasistiska apartheid system som skivbutikerna utgjorde. Bättre att dessa tjänster slåss med att vara så konsument vänliga som möjligt. Då får lyssnarna en bättre upplevelser och artisterna får anpassa sig efter sina konsumenter som det är i de flesta branscher. Jag förstår inte att vi hela tiden försöker i musikbranschen att låsa in publiken i dåliga system hela tiden bara för att ha kontroll?

Just nu är det fler som börjar köpa flera abonnemang för att få tag i exklusiva releaser. Förhoppningsvis bara en trend just nu. Över tiden så kommer det ersättas med pirat saker, så har det varit förr kommer bli så igen.

Men är Tidal en succé? Så här skrev Gizmodo

But don’t worry guys. Tidal is still number one on the App Store. So it’s a success right?

Wrong.
Tidal’s definitely experiencing some fantastic growth, but Jay-Z and company are gonna need to keep dropping exclusives every week if they want to keep that growth going.
Or they could just do a few more awkward press conferences. That seems to have worked in the past.
http://gizmodo.com/not-even-kanye-can-save-tidal-1759177765

Troligtvis är det så att Tidal blöder ganska mycket och just nu försöker varje knep för att få prenumeranter. Tyvärr ger det väl fler den dumma idén om sajter, appar med exklusiva saker. Tyvärr är Tidal samma sak som de hemska majorbolagen...eller vänta nej de är värre. Funderar att faktiskt ta ned vår katalog från Tidal då de inte betalar för den. Även för att jag tycker Kanye West är en idiot kan vara skäl nog att ta ned sakerna.

No comments:

Post a Comment