Sunday, February 28, 2016

Folk som leker skivbolag

Blir så trött på folk som inte fattar ett skit och ska leka skivbolag. Ofta är dessa personer som driver en studio mitt ute i skogen och måste hjälpa sin otroligt okunniga (eller lata) kunder att få ut musiken. Ofta är det dock så att den teknikern inte själv har någon större kunskap om utgivning utan har mest gått i Piteå och lärt sig dra i reglarna och spel in jazz på hög volym som nu sitter på höga hästar och tror sig kunna hela världen.

När hen får ett problem så ska man också svara på mail inom två timmar PÅ EN SÖNDAG!! Jo tjena även om man svara på de social medierna så nej jag sitter inte och kollar igenom min jobb mail på en söndag. Till på köpet hävdar han att minsann ett av hens verk har spelats massor av gånger och inte fått en avräkning. Samt hotar med det ena och det andra.

Kollar in det hela den hade spelats 5000 gånger...vilket är en spott i havet. Inte nog med det. Inte konstigt hen hade inte fått avräkning på den. Hens artist hade vart smart nog och gått in och claimat titeln till sin egen. Som sagt blind leder blind och de vet inte vad den andre gör. Gissar dock att pengarna har gått till rätt konto...de 90 kr som det nu rör sig om.

Jo du läste rätt, allt detta bråk för 90 kr. Intressanta är att det inte var något fel. Däremot idag hittade jag ett fel för en som hade en halv miljon streams ( 500 000) där det klart mer pengar. Dock personer som har så mycket är ofta trevliga och var jätteglad när jag fixade det hela. Trots att just i det fallet var det vi som hade lyckats få en siffra fel. Ofta samma därute, stora etablerade artister som inte måste hävda sig är supertrevliga, nya som måste hävda sig är superotrevliga.

Smålirare är bra jävligt jobbiga att hålla på med.


No comments:

Post a Comment