Friday, February 5, 2016

Mello fusket

Om Anna Books diskning. Klart som fan låtskrivarna visste att låten var utlagd. Problemet med att de flesta låtskrivare i mello är både oseriösa och fruktansvärt okunniga. Man skäms att de ens räknas till resten av musikbranschen. Lite som när Mc Donalds säger att de är en restaurang lika fin som Leif Mannerströms restaurang i Göteborg, för de är ju båda restauranger.

Fast idag fick jag lite mer skvaller. Tydligen ska dessa tre klåpare jobba åt Per Sonerud. Okey för att man ska förstå sig på det här måste man veta vem Per Sonerud är. Han är en galen miljonär som tar fram konstiga artister. Lite som att jämföra en bra pjäs på Intiman med en buskis i Varberg. Per har gett ut klassiker som Brandsta City Släckers, Svenne Rubins, Hajen, Yo Motherfucker och Lars Vegas Trio med mera. Han har gett ut en massa annat också men är mest känd för sina buskis saker. Dessutom är han den mest roliga och kontroversielle skivbolags direktören på 90-talet.

Jo 90-talet ja. Men det här förklarar lite vart dessa tre klåpare kommer ifrån. Om man säger så här mycket av Pers katalog är väl inget man skryter högt om i bättre kretsar, men man blir polare med bilburen älder ungdom som dricker folkbärs.

Det som är muppigt är väl att Christer Björkman omger sig med buskis låtskrivare när musikundret finns? Men visar väl vilken nivå Melodifestivalen ligger. Tänkte ställa upp med Peter Flack som Hjalmar så kan det gå hem hos Christer och folket.


No comments:

Post a Comment