Sunday, February 21, 2016

10 amatörmissar att göra vid ett släpp av musik

Det är rätt många sätt man kan paja en release. Här är de vanligaste amatör sakerna som man ser varje vecka.

1. Släpper på vissa format. Typ släpper först för download och sen en vecka senare för streaming. Det här skriker amatör. Nej folk kommer inte köpa det för att vara först utan blir mest irriterande. 

2. Släpper allt på en gång. Jo streams och download ska komma samtidigt men inte videon, lyric videon, en pressrelease och överraskningen att artisten har en ny låt. Folk har bråttom att få visa upp allt och släpper på allt för mycket snabbt. Nej videon ska inte komma dygnet efter heller. Ofta är det mest för att ha något att berätta på Facebook. Det är som att göra en låt för att ha en status uppdatering. Hög amatör varning. 

3. Släpper något för man har en spelning. Det här är amatörernas amatörer. Om det är så, har du alldeles för lite spelningar. Ska allt kretsa kring det datumet för att du råkar ha en spelning och för att lite extra så är det släpp datum. Visst du kan fira att man släpper något. Det är när det inte händer något annat och det måste täckas av en release som det blir grovt fel.

4. Ger ut något som inte är klart. Folk har så bråttom att de struntar i mastering eller ta fram ett vettig bild etc. Sen ska de ta ned saker två veckor efter släpp för att åtgärda bristerna. De här kallas EA-games amatörer.

5. Gör dig jobbig för ett släpp och sen göra om misstagen vid nästa släpp. Du lär inte bli populär. Det är ok att göra misstag men inte om och om igen. 

6. Kolla av med teamet. Ja kolla så de andra som sköter PR faktiskt kan den tiden som du släpper något. Allt för ofta ska folk bara släppa allt de håller på med och köra ditt race. Amatör ego centrisk.

7. Att inte göra någon PR. Släpper ut den och tror att folk kommer att upptäcka den bland de andra 40000 låtarna som släpptes samma dag. Amatör chansning.

8. Att bara tjata om releasen i social medier (typen ..nu är det 21 dagar kvar och sen räkna ned varje dag). Är det ända man tjatar om ja då är det nog så att man inte har tänkt igenom releasen. 

9. Tror att två veckors PR räcker. Jo på 80-talet men inte idag.

10. Tror att man ska få samma utrymme som en stor etablerad artist. Nej nätet är inte rättvist. Det är bara amatörer som tror det.


No comments:

Post a Comment