Thursday, November 3, 2016

Varför är man med i Idol?

Just nu går Musikerförbundet ut med de dåliga villkor som Idol deltagarna har.
http://www.musikerforbundet.se/7-aktuellt/482-idoldeltagarnas-usla-villkor.html
Inget nytt under solen. Vad som skulle diskuteras är hur snabbt de faller i glömska och att Idol faktiskt är ett tv format inte så mycket med verkligheten att göra. Det är väl trots allt lätt att sparka på ett TV format som håller helt på att gå ur tiden (varför gör de en säsong av Idol för? vem tittar? Siffrorna talar sitt tydliga språk)

De som jobbar i de här formaten är faktiskt inte så mycket del av musikbranschen. Eller jo de är de men de tillhör en lägre serie. Lite som att jämföra allsvenskan med premier league. De som jobbar här åker som oftast på mediahora bussen (buss nummer 4 för er som inte bor i Stockholm) och har väldigt lite med musikbranschen att göra.

Samtidigt mina erfarenheter med musikerförbundet är att de oftast håller samma låga nivå som de som gör Idol.

För idols fördel, den reklamtid man åtnjuter kan man faktiskt få in pengar på. Kontrakten är inte så svåra att ta sig ur (jag har själv hjälpt folk ur dessa kontrakt). Att någon skulle få stanna de 10 år som optionerna gäller är väldigt osannolikt.
Trots allt i många av de här fallen så är nog Idol den ända vägen in i musikbranschen, ett försöka att ta en genväg.

Sen att de inte får välja bolag är också för och nackdel, mest nackdel men en del av spelet för att få tittarna att tro att det är på riktigt.

Den ultimata frågan är ju: om man har riktig talang och verkligen vill jobba i musikbranschen varför är du då med i Idol?

Här är lite mer Idol grejer
http://ihuvudetpaenar.blogspot.se/2015/12/idol.html
http://ihuvudetpaenar.blogspot.se/2016/01/idol-juryn.html


No comments:

Post a Comment