Thursday, March 31, 2016

Nej du satsar inte seriöst

Nästan varje mail med presentationer av artister innehåller "vi är ett seriöst satsande band". Problemet är att när man väl kollar dem så är det de kallar seriöst satsande allt annat än seriöst.
Ett band som satsar jobbar alla i bandet hela tiden varje dag med bandet. Det här kan man lätt kolla om man går in på bandets sociala medier. Uppdateras inte dessa varje dag så lär det inte vara ett seriöst satsande band.

Band som gör ett maratonlopp som ett hundrameters lopp. De här är extremt aktiva en väldigt kort period. De är de här som sedan skyller på branschen att de inte plockade upp bollarna de kastade upp i luften. Inte heller seriöst satsande.

Sen har man soffbanden. De som jobbar på bra tills de blir signerade och tror att bolagen nu ska ta över de jobb de gjorde och samtidigt kan de sitta i soffan och ha synpunkter. 

Ofta med de här banden är att när man presenterar saker som de ska göra för att vara ett seriöst satsande band så rynkar de på näsan. De vill inte skaffa spelningar de vill hellre presentera sig för bokningsbolag som sen ska sätta massa spelningar. 

Att göra flera små enkla presentations videos ändras snabbt till att göra en megaproduktions video som tar upp mängder med pengar och tid.

Att skriva speciella låtar ersätts med att skriva det man tycker är kul, helst ett 10 minuters epos som är svårtolkat.

Listan kan göras lång. Men det satsas inte seriöst. Utan oftast är det att man gör det man tycker är kul. Det andra lämnar man vid sidan om.

No comments:

Post a Comment