Sunday, March 27, 2016

Realitet?

Jag är med på en sida där man kan lägga ut musikbranschjobb. det här dök upp för någon dag sedan. Vanligtvis brukar jag dölja vissa saker men eftersom det här kom i en offentlig kanal så kan jag visa lite hur artister ofta beskriver saker och faktiskt inte ha någon koll på verkligheten.

Ett satsande pop/rockband i Stockholm söker nu samarbete.
Har du behov av ett examensarbete eller Case?
Vår musik är nästintill färdigställd,
kvar återstår en finslipning av en producent. Men när den är färdig, så vill vi sprida den med bästa möjliga effekt. Deadline'n som lyder: Innan sommaren.
Våra referenser: No Doubt, Paramore, Rise against.
Vi har alla kontakter inom musikbranschen men vi känner att vi är lite ringrostiga på marknadsföringsbiten. Och då tänker vi Facebook, instagram, Twitter m.m.
Så känner du några hungriga elever som vill praktisera eller kan tipsa om samarbete av annat slag som vill marknadsföra musik och skapa ett nära samarbete med ett proffsigt och hett band med stora chanser att break'a i år så hör av er till mig.
Mvh Linda från Leaving Ember

Redan första raden
Ett satsande pop/rockband i Stockholm söker nu samarbete. Sånt gör mig allergisk. Vad så satsande? Bandet finns inte ens. Börjar man leta lite så kommer man hitta att det finns en facebook grupp, med 2 följare som startade i november. På fem månader har inget hänt. Fucking fem månader och två följare. Där kan man verkligen inte prata om satsande. Snarare en stilla undra om det här ens existerar?

Musiken är nästan färdigställd, bara att en producent kommer in och fixar lite. Jo tjena, är det en riktigt producent så är det inte bara och komma in och slipa lite det där kan ta flera månader. Gissningsvis är det ingen riktig producent utan någon som mixar lite grann.

Sprida med bästa effekt innan sommaren. Öhh det vi släpper innan sommaren är redan klart. Har vart klart sen i november. Om man nu sitter med en producent och jobbar och tror att man ska kunna släppa det innan sommaren är man inte lite ute och cyklar. Det här är det vanligaste amatörmissen man någonsin kan göra. Det kommer bli en kapplöpning mot klockan att få ut skiten och det kommer inte ens hinnas med en tiondel av vad som måste göras. Ibland undrar man vilken planet sådan här artister bor på.

Referenserna...tja inte de mest coolaste banden i lådan, men okey.

Har alla kontakter inom musikbranschen. Jisses undra vilka dessa kontakter är? Känns inte som artisten någonsin har vart i kontakt med den riktiga branschen när man har planer som det här. Marknadsföringsbiten, Facebook, Instagram och Twitter. Just den biten som just nu skivbolagen trycker tillbaka till artisten då de är svåra att fejka och få intressanta. Det är ju bara att kavla upp ärmarna och sätta igång. Ja jag glömde de sitter ju i studion och finslipar med en producent. Nä för i helvete det finns så jäkla många bra online kurser hur man gör det här. Inget man skjuter över på någon elev eller en PR byrå heller. Jag vet att de flesta amatörer tror att dessa tjänster finns och att de inte vill betala för dem. Jag kan tala om att de finns men de bästa skulle inte ta i det här med tång och de vill ha runt 20000 kr i månaden för att bara göra det grundläggande. Att utnyttja studenter är riktigt pinsamt och snålt. Bevisar att det inte är en riktigt satsning heller.

Sen kommer det verkliga dråpslaget. proffsigt och hett band med stora chanser att break'a i år. Hallå lyset är på men ingen är hemma. Bara det här första bevisar att det är verkligen låg amatör nivå vi pratar om. Stora chanser att break'a i år. Vilket UFO tror något sådant. Musikstilen att bedöma utifrån referenserna (då sågspånen inte lagt ut något) så är det inget man tar fram snabbt. Stilarna är hopplöst ute. Dessutom kom två av dem på 90-talet då man kunde göra saker snabbt och det gick inte snabbt då heller. Det här är också om artisten jobbar vilket verkar si och så med. Eftersom inget är klart och första släppet bara kommer bli en blaffa så att tro att det kommit någonstans innan det här året är som att tro på jultomten. Hett band, jo hett hos bandet och deras två löss. Det finns ju ingenting. 0 gånger 0 är 0 så enkelt är det.

Det här är ju mindre sanning än i ett Nigeriabrev i deras beskrivning. Tyvärr också väldigt vanligt. Jag ser de här formuleringarna väldigt ofta och de har som alltid ingen som helst substans. De lovar vitt och brett något som inte kommer slå in. Jag bara hoppas att ingen stackars student går på den här skiten.

No comments:

Post a Comment