Monday, March 28, 2016

Priset

Så du vill leva på din musik? Du vill jobba heltid på din kreativitet?
Eftersom det är så många kallade men få utvalda så här är lite av de kriterier som gäller.

Nej du kan inte kombinera trygghet med en sån här karriär. Du kommer få ta en massa chanser där man inte vet om det är rätt eller fel. När man börjar säga nej till chanser utan anledning så börjar din karriär stanna.

Det går inte heller att kombinera bekvämlighet. Du kommer inte kunna ha tider 9 till 5, ha hus och en pensionsförsäkring. Dessutom ska du ha en jävligt förstående partner. Troligtvis kommer du bränna en hel del förhållanden. 

Högtider glöm det. Du kommer inte vara där när bästa kompisen fyller år. Du kommer inte närvara på den traditionella midsommarafton som ni haft alla år innan.

Du kommer inte bestämma själv över din karriär. Det är team som gör upp saker och du är mest där för att utföra dem. En flygning görs inte bara av kaptenen på planet. Det är ett hundratal människor involverade. Du kommer därför inte ha kontroll hur mycket du än vill. Är du kontroll freak kommer du misslyckas.

Du kommer inte göra de häftiga sakerna. Allt för ofta så är det artisten tycker är coolt helt förlegat och de nya sakerna som gäller är inget artisten har talas om. Ett av de större misstagen är att inte prova nya vägar.

Var flexibel och se möjligheterna. Teamet tröttnar oerhört fort på att ha en gnällig medarbetare.
Du kommer få göra de tråkiga sakerna innan du gör de roliga. Du ska gå in i studion med en okänd producent än att åka ut och shoppa eller hänga vid poolen. Tänk hela tiden du är på jobb inget annat.

Du får inte ha ankare. Nej det går inte att tacka nej till saker för att du har familj, bil och en massa fasta kostnader. Det här går inte att bolla med så ju mer ankare du samlar på desto mer är sannolikheten att du inte lyckas. Det finns en anledning varför man väljer unga artister utan ankare.
Tro inte du är själv som offrar saker ofta är det hela teamet som gör samma uppoffringar.


No comments:

Post a Comment