Sunday, December 6, 2015

Idol

Amanda Winberg uppvaktas av skivbolagen skrivs det på  efter Idol finalen. Här kan man redan undra vilka skivbolag? Är det någons hobby skivbolag, mindre indie?  Samtidigt som uttalandet är idiotiskt då Amanada skriver på ett kontrakt med Universal så fort hon går med i Idol tävlingen. Samtidigt vet alla i branschen att Idol artister är totalt meningslösa. Visst det finns ett medialt värde att de stått i tv rutan i 4 månader. Tyvärr är det dock så att de också tvingas skriva ett avtal med ett av de sämre management i Sverige genom att vara med i Idol. Jag får ett samtal i kvartalet från förtvivlade artister som vill bryta med det här management. Internationellt är de svartlistade på flera listor. Som någon uttryckte det, de är inte de skarpaste knivarna i lådan. Dessutom de Idol artister det har gått bra för har just brutit med management.

Redan där är ett stort hinder för en internationell karriär och det vet skivbolagen. Så det där med att skivbolag är intresserade är ju mycket beroende på vilket skivbolag och vem och vad de vill göra.Nu tror jag dock det är större skivbolag, min känsla ligger att det är de tre stora. De är korkade om de inte flockades kring någon som stått i tv rutan i 4 månader. Tyvärr dock för Amanda är att de enbart vill ha henne till Melodifestivalen. Att vara med där skickas man direkt ner i artist prostitutionsträsket och kommer aldrig ha någon internationell karriär.

Inte ens om man vinner stora Melodifestivalen får man ut speciellt mycket av det. Någon som hör från Johnny Logan, Dana International? Eller spelar Emmelie de Forest, Lena Meyer-Landrut, Dima Bilan på några utsålda arenor på det senaste året? Eller vart tog Hoben Alexander Rybak vägen?

Rent krasst de stora bolagen vill bara en sak, ha någon som får sympatiröster för Melodifestivalen 2017. Till dess kommer de skicka ut Amanda i köpcentrum runt om i Sverige och en och annan julgala.

De som är mest kända för det är Warner Music som grävde ner coola Panetoz till töntighetens mekka. Min gissning är att hon kommer kontrakteras av Warner och att hon står på Melodifestivalens scen 2017. Fast det här spär på den drömmen som musikindustrin när sig på. Folk läser ”uppvaktas av skivbolag” och jag ser varje dag olika artister firar att de fått ett skivkontrakt. Frågan är dock hur ser avtalet ut och vad kommer skivbolaget att göra, ännu mer kunna göra. Det kanske inte är något att fira alls.

Dagens Låt

No comments:

Post a Comment