Monday, December 21, 2015

Utsatt tid

En del personer har ett eget universum där de har sin egen tid och plats. Speciellt kreativa människor verkar leva på en annan planet ibland. Om vi bestämmer att man kan ha ett möte på tisdag mellan 9 till 12 då kan man inte börja ringa på telefonen kl 7 på fredag och ha ett spontanmöte då.

Det intressant är att sånt här händer oftast med saker som är oftast helt ointressanta för oss. Det är någon person som ska komma hit för att lämna något (som vi oftast inte har bett om t.ex en CD med låtarna istället för att skicka med en länk). Alltså vi förbereder tid för att personen ska komma hit och sen aldrig dyker upp för att sedan bli sur när vi inte är inne på fredagen eller sitter i möte.

 Oftast är det också folk som tjatat om något. T.ex skrivit 10 mail om att de borde få komma hit och spela upp sin senaste låt eller äta lunch och diskutera vad vi på Musichelp kan erbjuda. Alltså inget jag behöver eller har bett om. Troligtvis inget som ger mig något heller, utan är ett sätt att få ut gratis information. För att vara snäll ger jag dock en tid. Sen dyker de inte upp.

Ett stort skäl varför vi lämnade kontoret i innerstan var just att en hel del fick för sig att komma förbi och bara snacka strunt i ett par timmar om deras icke karriärer. När vi satt där så kom den här personen två dagar efter och bara dök upp för att ha sitt möte då.

Förväntningarna är att jag ska släppa allt jag har för händerna just då och bara ta deras grejer. De kan ha sagt att jag ska få en master i mars kommer med den i maj och förväntar sig att jag då sa droppa allt annat och ta hand om den försenade mastern. När man lite fint påpekar att den PR som skulle ha gjorts inte längre går att göra för att det är för sent resulterar i att de får panik och tycker att att man ska fokusera allt på deras släpp till en 100%.

Den egna tidstabellen är också det som gör att PR arbetet blir lidande. Att man blir försenad och inte skriver låtar i tid skiter de i. Att de drar över studiotid med flera veckor gör inget ( det är ju kul att vara i studion och sitta och diskutera sina icke karriärer). Att de beställer mastering och sen skiter i att godkänna mastern i ett par dagar är inte heller relevant. När man då föreslår att man skjuter på släppet till September så kommer det

- Men jag hade ju tänkt att ha ut den i sommar för festivalerna. Går det inte att göra ändå?

Du kan ju släppa den men inte med den PR som behövs. Beslutet blir att släppa den första veckan i juni. Sen förväntas det att vi ska släppa allt för händerna och göra den PR som normalt tar 10 veckor på en vecka, för till sist få skit för att "inget hände". Festivalerna uteblev. Ingen lyssnade.

Det här är allt för vanligt i olika former.

No comments:

Post a Comment