Monday, December 14, 2015

Lata artister

Allting ska gå så lätt. Idag är folk så jäkla slöa. Man sitter med digital uppladdning, vad folk vill är att det ska gå supersnabbt, du ska ha full support, du ska ha alla rättigheter, det ska vara så få fält som möjligt helst lika enkelt som att lägga ut en facebook uppdatering, helst också full PR och inga procent.

Grejen är om man möter dessa krav så blir det att man antingen bygger in en massa som artisten inte fattar (ISRC, EAN liknade) och därmed äventyrar det här med rättigheter. Det man också gör är att gå i flera led så artisten tror den gör en bra deal. Vi byggde vårt system så lätt som möjligt men de saker som berör rättigheter ger vi info så artisten kan säkra sina rättigheter. Det lustiga är att det är just den biten man får skit för. Man får kommentarer som
– asså måste jag Stimma låtarna, det där med ISRC skiter jag i. På sajten bla bla bla är det bättre för där kan man bara lägga rakt upp.

Sen klagar de över att skivbolagen lurar dem på pengar. Kan bara gissa hur det är på skivbolagsdelen. Distributionen är ju ändå hyfsad enkel och redan där är artisterna så jäkla lata att de inte ens är villiga att hålla koll på sina egna rättigheter.

Sen har vi de som ska hålla rätt på sina rättigheter för mycket. Varje led ska navelskådas i minsta detalj. Ofta med dessa artister är att de ställer till mycket problem och faktiskt de som drar in minst pengar.

Roligast är de som gnäller hos oss att de har liten försäljning. Som tror att du köper PR för 300 kr. Samt de som ska ha rätten till en support som ska svara i telefon klockan fyra på natten för att du inte orkar läsa instruktionerna utan bara vill skicka filen.

Gratis ska det också vara. Baksidan med all folkbildning är att artister tror att allt är gratis. Att betala för någons jobb eller kunnande är otroligt svårt. Helst ska alla jobba som kompisar och bara fixa saker på vår fritid. Har man tillräckligt många sådana artist kompisar har man ingen fritid


Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Dessa rötägg är varför det är så svårt att ibland få svar från folk i musikbranschen.

Dagens låt

No comments:

Post a Comment