Thursday, January 5, 2017

Varför jag inte litar på artisters omdömen.

Just sånt här får mig att misstro varje artist. Jag listar inte på för fem öre vad en artist säger om bolag och folk i branschen. Man får alltid hör att det här bolaget gör si och inte ett dyft med mera. Sätter man sig i fallet så i 98% är det artistens eget fel eller okunskap.

Den okunskapen är så förrädisk att den sätter spår i hela branschen. Jag ser det i många andra fall också. Nästan i hela samhället. Saker som är så självklara att det blir svårt att bortförklara. Jag läste om någon dåre som viftade med en pistol kopia mot poliser och de skjuter honom. Familjen tycker att poliserna borde ha kollat. Jo man tackar.  Det finns liksom in get att man borde kanske inte ställa sig och vifta med ett vapen framför polisen, nej då, det här det nya Sverige jag har ingen som helst del i att det går snett det ska någon annan fixa åt mig.Här är ett typiskt sådant mejl.

Ärende: Ta bort **** från musiksajterna snarast! Pga Feldistribuering av er.
Man kan ju undra hur man gör fel distribuering?

Hej,
Vad vi har förstått så är er julledighet slut nu, och vi vill komma i kontakt snarast.
Idioten skickar mejl på en söndag, det här kom på tisdagen på Facebook, knappast att det har gått lång tid. Det är också typiskt, alla ska släppa allt för att svara på någon idiots ärende.

Vi i bandet ******* använde oss av er för att släppa vårt album "******" 2013. Tyvärr uppfyllde ni inte alls de kriterier som man borde kunna förvänta sig och som ni utlovade.
Hmmm de kom upp på alla sajter, vi lovar att vi ska försöka så vi lyckades nog mer än vad vi lovade. Sen 2013, det är 3,5 år sedan?

Vi vill därför att ni omedelbart tar bort vår band *******, och vårt album ***** från varenda plattform. Vi vill inte ha den uppladdad genom er överhuvudtaget. Detta måste hända omgående, då vi kommer att släppa ny musik genom annan distributör i dagarna och vill att allt förknippat med oss ska vara seriöst och korrekt.
Ja det är väl inte svårt, det behöver man inte ens vara otrevlig för. Det är bara säga att man vill bli nedplockad på ett hövligt sätt och vi frågar inte ens. Att den här artisten skulle vara seriös, knappast om man kommer och klagar på något som hände 3,5 år sedan.

Vi i ******* har själva producerat vår musik och det var vi väldigt tydliga med, men inte en enda musiksajt där ni laddat upp vårt album står det som det var tänkt. Informationen om skivan är felaktig och utskriven huller om buller på de olika musiksajterna. Det är vi själva som står för musiken och producerat den, men trots det står det istället till exempel att DISTROSONG är vårt skivbolag, fast ni enbart var distributörer!
Ännu roligare, allt fylls ju i av artisten när man laddar upp. Tydligen är det vårt fel att artisten fyller i saker fel. Sen informationen är korrekt, men fel genom fel ifyllt.

Som copyright står det ibland "**********", trots att det är ****** som har copyright.
De har själva skrivit just det där i copyrightfältet och det andra i p fältet. Kan ju vara bara och skriva båda rätt i båda fälten. Det intressanta är att de tycker vi ska fixa saker som vi inte ens vet att vi ska fixa. Men okey det är tydligen vårt fel att ni skriver fel i fälten som man faktiskt bör veta vad de står för.
På t.ex Napster står det att artisten heter "******, *vanligt namn*, *vanligt namn".
Vanligt namn och Vanligt namn 2 är två  av bandmedlemmarna, men de ska ju inte stå som bandtitel. och för den delen så är vi tre personer i bandet.
Det här är ett typiskt fel. Vi ser det hela tiden hur idioter lägger till sig själva på feautring med sina egna namn för att de är självkåta på att synas. Jga gick in och kollade mycket riktigt fyra dagar efter releasen är vi inne och tar bort feautring och annat för 3,5 år sedan. Alltså ytterligare ett fel som de själva har lagt till. Det finns faktiskt inga fält idag att skriva in att du hade Janne Schaffer på gitarr på din inspelning, och ingen bryr sig heller. Tyvärr sådana här metadata fel är inte lätta att rätta i efterhand, ännu svårare om man inte ens veta att de existerar.

När man söker på ******* på Google så är det första man ser i en högerspalt med en övergripande samlad beskrivning av ****** står det "skivbolag: DISTROSONG". Återigen felaktigt att Distrosong skulle vara skivbolag, och ert varumärke får credd för något ni överhuvudtaget inte gjort eller varit delaktiga i. Det här vill vi att ni omedelbart gör någonting åt då det är ni som är anledningen till att det ser ut som det gör på nätet.
Se här nu kan vi kontrollera Google också. Jisses vi försöker distansera oss från dessa idioter så vi till och med laddar upp i ett annat namn. Ja amatör artister har vi ett separerat konto med ett annat namn för att just hålla koll. Att vi skulle vilja ha credd på från någon som på 3,5 år knappt nått över 1000 lyssningar på Spotify är skrattretande. Problemet är att hen verkligen tror vi kan gå in på Google och ändra i sökenheten. Man ska tillägga att det är rätt vanligt att dock artisterna lägger till oss som  skivbolag i allehanda sammanhang innan de blir sura på oss 3 år senare.

På alla musiktjänster står *Bandnamn med versaler* som "*Bandnamn med gemener*" trots att vi tydligt skrev vårt bandnamn som " Bandnamn med versaler " när vi registrerade oss hos er för att distribueras.
Sånt här är det värsta. Artister som tycker att det är Lunarstorm och kan skriva IdiOT med stor och små bokstäver och att det ska följa med över allt. Inte ens Prince kunde ändra sitt namn till en symbol, ännu mindre ett sketet fjantband från Eskilstuna. Vad får de sin hybris ifrån?

Vi är inte alls nöjda och vill att hela distributionen av oss avbryts omgående. Vi hoppas verkligen att inga andra band råkar ut för samma sak som vi har gjort med er.
Nej ni kan ju börja med att veta vad ni ska fylla i. För det andra så har jag redan satt upp er på listan över artister man ska undvika, ja vi har sådan system där man tipsar om olika artister som man ska passa sig för. Nu tror jag dock inte de här någonsin kommer så långt. De kommer väl bli förbannade när deras professionella Spinnup lägger till sitt namn när de laddar upp.

Tyvärr går de här runt och tycker och tänker en massa saker då de fel som uppstår är ren okunskap från deras egen sida. Just här min tillit till artister får sig en väldigt stor törn.

Som en anekdot, bandet spelar cirkus pop, jag gissar vilka som är clownerna.

No comments:

Post a Comment