Tuesday, August 16, 2016

Hur meningslös är inte Rockbjörnen.

Det finns en jävla uppsjö med olika musikpris. Vissa mer meningslösa än andra. Idag är det Rockbjörnen som jag tror är det mest meningslösa musikpris som någonsin getts ut.

Först ska väl sägas att kalla Aftonbladets journalister för musikjournalister är som att Michelinguide skulle sätta 3 stjärnor på Mc Donalds i Södertälje. Fast det är väl publiken som väljer?

Nja för några år sedan hade vi en artist som hade gjort stora saker med sitt album. Då ringde det från Aftonbladet och undrade om vi ville ha en Rockbjörn. Jag var lite frågande,ha en rockbjörn? Jo det skulle gå bra att vår artist vann men vi behövde flytta lite saker i släpp schemat så albumet kom innanför gränsen. Tyvärr ville vi inte göra det så det blev ingen Rockbjörn.
Så att publiken röstar...nja tro inte så mycket på det där.

Samma sak när NRJ hade ett pris i början av 2000-talet. Jag satt som redaktör på en publikation och de ringde in att Artist 1 hade vunnit. jag skulle just lägga ut det när de ringde och stoppade mig. Artist 1 kunde inte komma och nu var det Artist 2 som hade vunnit. Okey. Hann bara lägga på så kom det in att Artist 3 vann för att den kunde hämta upp priset. Så mycket om folkets röst.

Det går också lätt att se på de olika prisen hur de delas ut också och vilka bolag man smörjer, tex Grammis delar ut saker i de mest konstigaste kategorier (Sahara Hotnights på hårdrock, andra året på Pop) det för att blidka olika intressen. E-type sågade till och med sönder sin Grammis för att de delade ut mer på coolhetsfaktor än försäljning osv.

Dock är det klart bättre på Grammis än vad det är på Rockbjörnen. Rockbjörnen är verkligen det lägsta som går att få i musiksammanhang. Mer att du ska komma på Aftonbladets scen och spela för deras reklamjippo. Här artisterna kan man kalla något för sellout. Riktigt sellout.

No comments:

Post a Comment